Belföld

Hét vádlottja van a brutális zuglói emberrablásnak

police.hu
police.hu

Hát ember ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség a tavaly nyári brutális zuglói emberrablás miatt. A vádirat szerint az emberrablás kitervelőjének, egy 48 éves, autókereskedéssel foglalkozó férfinak egy korábbi, közös üzleti ügy kapcsán volt elszámolási vitája az üzletemberrel, aki tartozott neki.

Másfelől, a sértett férfi ebben az időben egy autókölcsönző cégtől bérelt nagy értékű gépkocsikat. A cég tulajdonosai úgy sejtették, hogy a férfinek köze lehetett az egyik bérelt autó ellopásához, ezért úgy döntöttek, hogy az általa bérelt autókat visszakérik. A férfi egy autót visszaadott, másik két gépjármű esetében azonban haladékot kért.

A fentiekről tudomást szerzett a 48 éves vádlott, aki felajánlotta segítségét az üzletembernél maradt gépjárművek visszaszerzésében, cserébe azonban azt kérte, hogy a kocsik visszavételekor személyesen is találkozhasson a férfivel, aki tartozik neki.

A kölcsönző cég képviselői tavaly július 06-án küldték el az autókért – az ügyben szintén vádlott – alkalmazottjukat a kocsi bérlőjének a lakóhelyére, annyit kérve tőle, hogy vigye vissza az autókat. Az időpontról értesült a 48 éves férfi is, aki ekkor már elhatározta, hogy a találkozó során, bűntársaival együtt foglyul ejtik az üzletembert és korábbi tartozása miatt a szabadon bocsátását váltságdíj megfizetésétől teszik majd függővé.

Az ominózus nap megjelent a sértett zuglói lakásánál a kölcsönző cég alkalmazottja, valamint a 48 éves férfi, és annak négy bűntársa is. A kölcsönző cég alkalmazottja telefonon jelezte az üzletembernek, hogy megérkezett, mire az kinyitotta a társasház garázsajtaját. A garázsban a 48 éves férfi két embere rátámadt a férfire, bántalmazták, majd erőszakkal betuszkolták az autójukba, és elhajtottak a helyszínről.

Áldozatukat a 48 éves férfi által bérelt XVII. kerületi autószerelő műhelybe vitték, majd közölték vele, hogy szabadon bocsátását 20 millió forint megfizetésétől teszik függővé.

A nap folyamán csatlakozott az emberrablókhoz egy hatodik társuk is, majd a vádlottak folyamatosan sanyargatták, fenyegették és bántalmazták a férfit. Még a sípcsontját is eltörték, hogy ne tudjon elmenekülni. 

A megvert üzletembernek egyre súlyosbodó tünetei lettek másnapra a bántalmazások miatt. A férfi a fenyegetések és a bántalmazás ellenére sem tudta kifizetni a követelt összeget, de megígérte, hogy nem tesz feljelentést, és sérülései okaként egy motorbalesetet nevez meg. Ilyen feltételekkel a támadók a Csömöri úti felüljáróhoz vitték és ott kitették a megkínzott férfit.

A férfi hazament, majd onnan életveszélyes sérülésekkel kórházba került, ahol szakszerű orvosi ellátásban részesült. A vád szerint a 48 éves férfi egy vádlott társával ezután még a kórházban is megjelent, ahol ismételt megfenyegették a családja bántalmazásával. A főügyészség végrehajtandó fegyház-, illetve börtönbüntetést kért az emberrablással, különösen súlyos hátrányt okozva elkövetett emberrablással, valamint életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt támadókra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik