Belföld

Családi vállalkozásban árulták az új pszichoaktív anyagot Hajdúhadházon

police.hu
police.hu

Családi vállalkozásban árulták az új pszichoaktív anyagot Hajdúhadházon. A helyi rendőrök több helyi ingatlanban is razziáztak szeptemberben minél több árusítót elkapjanak, és kereskedésre utaló bizonyítékokat találjanak.

A razzia még a nyomozók elvárásait is felülmúlta. A helyi rendőrök a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen hajtották végre szervezett elfogásokat. Összesen hét helyszínen, 26 millió forint készpénzt, valamint közel 150 gramm új pszichoaktív gyanús port és kristályos anyagot foglaltak le. Az egyenruhások a rajtaütéssel több, mint 700 adag bódító szer piacra kerülését akadályozták meg.

police.hu

A nyomozás adatai szerint a szervezetnek egy házaspár volt az irányítója, akik külön embereket alkalmaztak a tiltott szerek előállítására, porciózására, valamint eladására is. A 26 éves R. Richárd, valamint ugyancsak 26 éves felesége, B. Ibolya hét ismerősét és rokonát vette be a családi üzletbe.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság a férjen kívül további öt személyt vett bűnügyi őrizetbe, őket le is tartóztatták. Az eljárás jelenlegi szakaszában a feleség, B. Ibolya házi őrizetéről döntött a hatóság. A rendőrök mind a kilenc gyanúsítottal szemben bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélé elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik