Belföld

212 ezer forint egy kávéért? Notórius túlszámlázókra csaptak le – videó

police.hu
police.hu
Új helyen, új néven nyitottak szórakozóhelyet. A külföldiek lehúzása maradt.

A rendőrök több hatóság munkatársaival október 28-án éjszaka egy erzsébetvárosi szórakozóhelyen razziáztak, mert információjuk szerint ott az elmúlt időszakban többször a többszörösét számlázták ki vendégeiknek – írja a police.hu. Az ellenőrzésen tetten érték az alkalmazottakat, akik egy német állampolgárnak

212 ezer forint italfogyasztásról állítottak ki számlát, noha a férfi csak egy kávét kért. 

Amikor a vendég vitatta az összeget, a személyzet azzal fenyegette, hogy ha nem rendezi a fogyasztást, rendőrt hívnak és az eljárásban felmerülő költségeket, a tolmács díját is neki kell megtéríteni. A sértett a szórakozóhelyet megszálló nyomozóknak azt is elmondta, hogy a bárban két nő ültette le, majd hordta ki az italokat anélkül, hogy rendelt volna, pacemakere miatt ugyanis nem iszik alkoholt.

A nyomozók az akciót megelőzően kiderítették, hogy a Rákóczi úton működő bárt az a család üzemelteti, amelynek üzletét a Váci úton túlszámlázás miatt felszámolták.

Az alkalmazottak becsábították a külföldi vendégeket, italt vittek nekik akkor is, ha nem rendeltek. Amikor távozni akartak, a fogyasztáshoz képest jóval többet kellett fizetniük. Volt, amikor egy pohár sörért 250 ezer forintot kértek. Az alkalmazottak, hogy biztos megkapják a pénzt, több esetben a bankautomatákhoz is elkísérték a sértetteket, de volt, akiktől ellopták a pénztárcáját, illetve megfenyegették és megverték.

A bárból a rendőrök három alkalmazottat állítottak elő, két nőt és a biztonsági őrt, akinél kést, gáz- és riasztófegyvert, valamint gázspray-t is találtak.

Az üzletet vezető 56 éves nőt szintén a bárban, 36 éves fiát lakásán fogták el a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai. A csalásból származtatható vagyon lefoglalása érdekében több mint 7 millió forintért foglaltak le autót, számítógépeket, táblagépeket, mobiltelefonokat és pénzt.

Az üzletszerűen elkövetett csalás miatt indított eljárásban a VII. kerületi kapitányság nyomozói négy embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük a két üzletvezetőt a csalás mellett személyi szabadság megsértésével és önbíráskodással is gyanúsítják. A rendőrök a két tulajdonost őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik