Belföld

Videón a Keleti pályaudvarnál történt késelés

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a 31 éves férfival szemben, aki tavaly május közepén minden ok nélkül megkéselt egy másik férfit a Keletinél, akivel csak röviddel a támadás előtt találkozott.

A vádirat szerint a 31 éves férfi május 19-re virradó éjszaka, éjfél körül, a Baross téri aluljáró közelében italozott és beszélgetett a barátnőjével, és két ismerősével. Időközben összeszólalkoztak két ismeretlen nővel, ami tettlegességig fajult, ennek során megsérült a vádlott barátnőjének a lába.

Ezt követően a 31 éves férfi barátnője, utána pedig a vádlott és annak egy ismerőse is átsétált a Keleti pályaudvar főbejárata előtti térre, az aluljáróba vezető lépcsősor betonkorlátjához, ahol a nő sírt.

Éppen ekkor sétált el arra az ügy sértettje egy ismerősével, és mivel meghallották a nő sírását, ezért odamentek hozzájuk. A később áldozat megkérdezte, hogy mi történt, majd beszélgetni kezdtek.

Kis idő múlva azonban már csak hárman maradtak a betonkorlátnál, a vádlott, a sértett, és a vádlott ismerőse. A vád szerint ekkor a 31 éves férfi elővett a zsebéből egy kést, és azzal bármiféle közvetlen előzmény, vagy előzetes szóváltás nélkül, egy hirtelen mozdulattal hasba szúrta a másik férfit.

A késelő a szúrást követően elmenekült a helyszínről. A sérült férfihez odaszaladt az ismerőse, hogy segítsen neki, és amikor látta a szúrt sérülését, a tettes után futott, hogy visszatartsa őt, azonban nem érte utol.

A sérült férfi hasüreget nem érintő, szúrt-metszett sérülését szenvedett. A Fővárosi Főügyészség letöltendő börtönt kért az életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolt büntetett előéletű férfira azzal, hogy a korábbi két éves felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtását is rendeljék el.

Az ügyészség által közzétett felvételen az szerepel, hogy a 31 éves vádlott egy ismerősével és a későbbi áldozatával beszélget, majd egy hirtelen mozdulattal megszúrja a másik férfit, ezután pedig ő is, és az ismerőse is elszalad. A megkéselt férfihoz odamegy az ismerőse, és amikor látja a sérülését a késelő után fut.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik