Belföld

Lementette a segítséget kérő nagybátyja adatait és magának utalgatott

Üzletszerűen, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki a nagybátyjának segített egy internetes utalásnál, majd az így megszerzett azonosító adatokat és jelszót a mobiltelefonjára telepített mobilbank alkalmazásba lementve közel egy éven át dézsmálta rokona bankszámláját.

A vádirat szerint a férfi tavaly februárban megkérte az unokaöccsét, azaz a vádlottat,  hogy segítsen neki egy internetes utalásnál. Az ehhez szükséges számlaszámot, azonosító adatokat és jelszót is megadta rokonának. Az unokaöcs azonban az adatokat a mobiltelefonjára telepített internetes alkalmazásba lementette, majd a nagybátyja számlájáról a tudta és beleegyezése nélkül 21 alkalommal utalt jogtalanul pénz a saját bankszámlájára.

Az elkövető alkalmanként 3 ezer és 100 ezer forint közötti összegeket emelt le, s összesen 879 ezer forint kárt okozott a hozzátartozójának. Az elkövető az okozott kárból mindössze 10 ezer forintot térített meg. A lehúzott nagybácsi polgári jogi igényt jelentett be fennmaradó összeg megtérítése érdekében. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a vádlottra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik