Belföld

Kétszáz pakknyi alufóliába csomagolt kristályt találtak egy körözött bagi férfinél

police.hu
police.hu

Őrizetbe vették a gödöllői rendőrök azt a 40 éves férfit, aki már jó ideje terjeszthette a kristályt Bagon. Az egyenruhások egy érvényben lévő körözés miatt keresték fel bagi otthonában a férfit. Ő azonban a leghalványabb jelét sem mutatta az együttműködésnek, és folyvást szökési lehetőségeit kutatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint.

L. Lajost megbilincselték, és már indultak is volna vele a kapitányság előállító helyiségébe, amikor gyanús dolgok kerültek elő a ház egyes részeiből és férfi ruhájából. Így aztán a rutinszerű előállítás pillanatok alatt bűnügyi helyszínné lett. Négy digitális mérleget, 203 alufólia pakkokba csomagolt, közel 100 gramm fehér port, s 43 ezer forintot zacskóztak be a technikusok.

police.hu

A férfi ruhája további közel 400 ezer forintot rejtett. A vegyészszakértő a vizsgált porból előzetesen etil-heptedron vegyületet mutatott ki, ami új pszichoaktív anyagnak minősül. A katinon származékokat tartalmazó kristályos anyag vagy por közismert neve „kristály”. A lefoglalt eszközök és a kiporciózott „anyagok” pedig tovább erősítették a kereskedés gyanúját.

L. Lajos tagadta a bűncselekmény elkövetését, és panaszt tett a gyanúsítás ellen. Védekezésében csak annyit mondott, hogy a fehér por nem az övé. A férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik