Belföld

Börtönt kértek a volt barátnőjét 18 ezerszer felhívó férfire

Zaklatás, valamint információs rendszer megsértése miatt emelt vádat a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség azzal a 46 éves férfival szemben, aki csaknem 18 ezer alkalommal hívta fel a volt barátnőjét a szakításuk után.

A férfi a távoltartást elrendelő bírósági határozat, majd a távoltartási szabályok megszegése miatt kiszabott rendbírság ellenére sem hagyott fel volt barátnője zaklatásával, ezért a nyomozás során letartóztatásba került. A Fővárosi Főügyészség közleményében azt közölte, hogy letöltendő börtönt kértek a férfire.

A férfi 2016-tól 2020. májusig élt párkapcsolatban a nővel. Nem volt hajlandó elfogadni a szakítást, napi rendszerességgel hívogatta és üzengetett neki, s többször is megjelent a nő lakásánál is azért, hogy kibéküljenek.

A nő számos alkalommal kérte a férfit, hogy hagyja őt békén és ne hívja őt, de a férfi tovább zaklatta. Amikor a nő felvette a telefont, a férfi rendszerint számon kérte őt, hogy hol van, mit csinál, van-e új párkapcsolata, valamint féltékenységből fakadó becsmérlő kijelentéseket tett.

A férfi hozzáfért az exe közösségi oldalon lévő profiljához, valamint ismerte az e-mail-fiókjához tartozó jelszavakat, és azokat felhasználva több alkalommal is kutakodott volt barátnője üzeneteiben, e-mailjeiben, valamint a közösségi profiljában üzeneteket, illetve ismerősöket törölt.

A férfi tavaly május és idén január között mintegy 14 ezer alkalommal kezdeményezett hívást vagy küldött üzenetet a volt barátnőjének. A folyamatos zaklatás, illetve a sértett mindennapi életvitelének súlyos megzavarása miatt a Budai Központi Kerületi Bíróság távoltartást rendelt el vele szemben.

A férfi a távoltartás magatartási szabályait is megszegte, továbbra is hívogatta a nőt, ezért őt a bíróság  márciusban 150 ezres rendbírsággal sújtotta. A vádlott azonban a kiszabott rendbírság ellenére is folytatta a zaklatást. A májusi őrizetbe vételéig eltelt egy évben csaknem 18 ezer hívást kezdeményezett a nő felé. Mivel más lehetőség nem volt a bűnismétlés elkerülésére, ezért letartóztatták a férfit. Az ügyészség végrehajtandó börtönt kért a zaklatóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik