Belföld

Blikk: egy 15 éves drukkert ütött meg egy biztonsági őr az Újpest meccsén

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI
A helyszínen tartózkodó jobbikos képviselő szerint a biztonsági őr nem viselt mellényt, és az azonosítója sem volt látható.

Szóváltás alakult ki hétvégén az újpesti Szusza Ferenc Stadionban pár hazai szurkoló és a biztonsági személyzet tagjai között, aminek az lett a vége, hogy az egyik biztonsági őr megütött egy fiatal drukkert az egyik kapu mögött – írta meg kedd reggel a Blikk.

Az esetnek tanúja volt Újpest jobbikos képviselője, Szabó Balázs is, aki a lapnak elmondta, a nézeteltérés abból alakult ki, hogy a személyzet tagjai ötven-hatvan embert nem engedtek be a meccset megelőzően a biztonsági igazgató utasítására, azzal az indokkal, hogy nem szóltak előre, hogy jönnek. Ők nem szervezetten, hanem kissebb csoportokban érkeztek, soraikban nem egy 14-16 év közötti fiatallal.

Sokáig nem volt probléma, aztán a második félidőben a biztonságiak elmondták a szurkolóknak, hogy „mától fogva nem lehet a tribünön állni”. Ebből alakult ki szóváltás.

Aztán, amikor már elcsendesedett volna a helyzet, egyikük, tőlem két méterre, arcon ütött egy 15 éves fiút. Erőfölényben volt, ráadásul nem önvédelemből tette, hanem megtorló jellegű erőfitogtatásnak tűnt

– idézi a Blikk Szabót, aki elmondása szerint videót is készített az esetről.

A képviselő szerint a biztonsági őr nem viselt rendezői mellényt, nem volt rajta jól látható azonosítószám és jelvény. Ebből adódóan nem rendezőként lehetett jelen, így nem is léphetett volna fel a szurkolókkal szemben.

Szabó az eset kivizsgálását kérte Déri Tibor újpesti polgármestertől, emellett a rendőrségen is feljelentést tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik