Belföld

„A feleségem összejött egy férfival, így akar kicsinálni” – állítja a válófélben lévő nejét terrorizáló férfi

Getty images
Getty images

Hamarosan vádat emelhetnek azzal az 52 éves Monornál élő férfival szemben, aki a gyanú szerint többször leköpte, bántalmazta és bezárta a feleségét, mert el akart tőle válni.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy 85 éves asszony tett végső elkeseredésében bejelentést 2019 májusában, mert a lányának válófélben lévő férje bútorral torlaszolta a bejárati ajtaját egy vitát követően, s emiatt nem tudott kijönni a lakrészéből.

A rendőröknek a feleség is beszélni kezdett. Az évek óta félelemben élő nő beszámolt szenvedéseiről, elmondta, hogy vitába keveredtek a férjével a válás miatt, aminek lezárásaként a férje a falba verte a fejét, majd felrángatta a lépcsőn és bezárta az egyik szobába. A segélykérésre reagáló járőröknek a férfi azt kiabálta, hogy „ha ide valaki bemászik, akkor azt leszúrom, kezét-lábát levágom”.

A kétségbeesett feleség további bántalmazásokat is sorolni kezdett. Volt, hogy férje a földre lökte és megütötte, lerángatta az ágyról és letépte a pizsamáját. A ruhátlan áldozat sírva könyörgött, hogy hagyja békén, mire szitkok és köpködés volt a válasz. Néhány napra rá ismét veszekedésbe torkollott a délután, a férfi földre lökte feleségét, a mellkasára taposott, majd a haját megmarkolva a fejét megint a falba csapta.

A monori nyomozók elszámoltatták az 52 éves férjet. Kihallgatásán a gyanúsítás ellen nem tett panaszt, de a terhére rótt bűncselekményeket tagadta. Védekezésében elmondta, hogy „a feleségem sajnos összejött egy férfival és így akar kicsinálni”. Azt elismerte, hogy volt, hogy mérgében leköpte és szidalmazta is, de állítása szerint ennél tovább nem ment.

Az 52 éves férfival szemben a kapcsolati erőszak, valamint a személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya befejezte, így már az ügyészségen van az ügy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik