Belföld

Az ügyvezető állítja, hogy tényleg Mészáros Lőrinc veje akarja megvenni a Haladást

A Haladás Labdarúgó Kft. ügyvezetője, Séllei Árpád a szombathelyi önkormányzat bizottsági meghallgatásán kijelentette: Homlok Zsolt lesz a helyi futballcsapat többségi tulajdonosa, amennyiben a Vasútvill Kft. beáll az NB2-es Szombathelyi Haladás mögé – írta az Úgytudjuk.hu.

A focicsapat tulajdonosi szerkezetének átalakítási tervei a múlt hét végén kaptak nagyobb nyilvánosságot. Akkor derült ki, hogy az Illés Akadémia tulajdonrésze egy tőkeemeléssel a jelenlegi 81,26 százalékról 10 százalékra csökkenne, míg ezzel párhuzamosan a Haladás Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. tulajdonrésze 8,54 százalékról 88,74 százalékra nőne. A Haladás Marketing Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. papíron Séllei Árpádé, aki egyben a Haladás ügyvezetője.

A szombathelyi önkormányzat is tulajdonos a Haladásban, 10,2 százalékkal, de ez a tranzakció után alig több mint 1 százalékra olvadna. A tőkeemeléshez szükséges 36 millió forintot a Vasútvill Kft. biztosítaná.

Az eddig is közismert volt, hogy a Vasútvill mögött Homlok Zsolt állhat, de azt, hogy ténylegesen így van-e, eddig nem lehetett bizonyítani, mert a cég, amelyből az elmúlt években több mint 4 milliárd forintnyi osztalékot vettek ki, offshore tulajdonban van.

Korábban a 24.hu írt arról, hogy a pályakarbantartással és felsővezeték építéssel foglalkozó Vasútvill szekere azt követően lódult meg, hogy Homlok 2017-ben vette feleségül Mészáros Lőrinc középső gyermekét, Mészáros Ágnest, aki 2019 júniusa óta felügyelőbizottsági tagságot is ellát a cégben. A Vasútvill tulajdonosa azonban jogilag egy prágai vállalkozás. A prágai cég fölött viszont a svájci Zug kantonban bejegyzett Rafinanz Promotion AG rendelkezik, amely az internetes adatbázisok szerint egy olyan címen működik, ahova csaknem száz másik vállalkozás székhelyét is bejegyezték.

A legfrissebb svájci cégnyilvántartási adatok szerint a Rafinanz Promotion AG-t egy Csík Bálint nevű magyar állampolgár igazgatja.

Czeglédy Csaba, a DK helyi politikusa a Facebookon hétfőn épp azt emelte ki a tervezett tőkeemeléssel kapcsolatban, hogy a cégnyilvántartásokból nem derül ki, ki vagy kik a Vasútvill Kft. valódi tulajdonosai, és azt sem lehet tudni, hogy Séllei Árpád-e a Haladás Marketing Kft. vagy más nevében jár el.

Ebben a vonatkozásban különösen érdekes Séllei mai kijelentése, mert ezidáig ez a leghatározottabb utalás arra, hogy a Vasútvill mögött valóban Homlok Zsolt áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik