Belföld

DK: Egy vidéki város fideszes önkormányzati képviselője adta át a Márki-Zayról készült dossziét

RTL Klub
RTL Klub

Egy vidéki város fideszes önkormányzati képviselője adta át a Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnökről összegyűjtött lejárató információkat tartalmazó dossziét egy szintén helyi DK-s önkormányzati képviselőnek

– mindössze ennyit árult el Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője kérdésünkre, hogy miként kerültek a Márki-Zay által bemutatott dokumentumok az ellenzéki párthoz.

A közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt hétfőn délelőtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen bejelentette, hogy olyan lejártó anyagokat kapott a DK-től, amiket az ellenzéki párt még az előválasztás idején kapott a Fidesztől, hogy felhasználják Dobrev Klára kampányához.

Kapcsolódó
Márki-Zay Péter: A Fidesz lejárató dokumentumokat adott rólam a DK-nak
Az elenzék miniszterelnök-jelöltje elmondta, a DK nem használta fel a dokumentumokat, de azt nem mondták meg kitől kapták pontosan.

Barkóczi szerint az előválasztás második fordulójában kapták meg az említett dokumentumokat, amiket nem használtak fel, hanem átadták azokat Márki-Zaynak. A DK szóvivője szerint demokrataként viselkedtek, ám azt – noha tudja – nem árulta el, hogy pontosan kitől származnak az iratok, és azt sem, hogy melyik vidéki város kormánypárti önkormányzati képviselője a dosszié forrása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik