Belföld

Márki-Zay Péter: A Fidesz lejárató dokumentumokat adott rólam a DK-nak

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Közel egy héttel ezelőtt személyesen egyeztetett a Demokratikus Koalícióval, amely során olyan dokumentumokat kapott, amelyeket a DK vezetőinek állítása szerint a Fidesz juttatott el a pártnak Dobrev Klára kampányához – közölte hétfői sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint

ezek összegyűjtött lejárató anyagok a személyem ellen.

A dokumentumokat Márki-Zay a sajtó rendelkezésére bocsátja. A politikus elmondta, ebből két dolog következik: egyrészt, hogy a Fidesz ezzel is igyekezett beavatkozni az ellenzéki előválasztásba, másrészt, hogy milyen módszerekkel figyel meg embereket. Emlékeztetett, hogy korábban az ő hivatali számítógépén is találtak kémszoftvert, és megemlítette a Pegasus-botrányt, a Kubatov-listákát is.

Ezekről szólva azt mondta:

Emlékezzenek tehát mindazokra a pártállami, a kommunizmus legsötétebb idejét idéző megfigyelésekre és profilozásokra, amiket az ellenzékkel szemben a Fidesz rendszeresen megenged magának.

Elmondta azt is, hogy a dokumentumokat kitakarás nélkül bocsátják a nyilvánosság rendelkezésére, úgy, ahogy Márki-Zay Péter azt megkapta. Mint mondta, teljes transzparenciával rendelkezik, Samsung telefonját bármikor lehallgathatják, mert nincs titkolni valója.

Semmilyen elektronikus lábnyomom nincs. Ha úgy tetszik, nem bizalmas, vagy ha bizalmas is a levelezésem, semmi olyan nincs benne, amit szégyellni kéne

– mondta. Hozzátette,

ha lehallgatnak, ám tegyék.

Szerinte egyébként sok emberről lehet hasonló dossziéja a Fidesznek, mert úgy véli, Magyarországon sokkal szélesebb a megfigyelés, mint gondolnánk, besúgóhálózat működik. Ez egy kézzelfogható nyoma ennek – mondta.

Márki-Zay azt is elmondta, hogy a dosszié tartalmát a DK nem használta, az előválasztás után átadták neki a „bizalomépítés jeleként”,

azt viszont nem árulták el, hogy a Fideszen belül kitől kapták az anyagot.

Azt is bejelentette, hogy az elhalasztotta erdélyi útját a romániai járványhelyzet miatt, de hangsúlyozta, hogy nagyon fontosak számára a határon túl kapcsolatok, így amint lehetősége adódig, ellátogat a tervezett úti céljaira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik