Belföld

Letartóztatták a komlói emberöléssel gyanúsított két nőt

Letartóztatta a Pécsi Járásbíróság azt az előre kitervelten és bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsított két nőt, akik pár nappal ezelőtt halálra mérgezték egyikük anyósát Komlón.

A nyomozás adatai szerint a 43 éves sásdi nő ápolta az 57 éves komlói nő anyósát. A komlói nő a sásdi gyanúsított előtt célzott arra, hogy a nehezen viseli és nem sokáig bírja már a nagybeteg 86 éves hozzátartozója ápolásával járó terheket.

A sásdi nő közölte vele, hogy rendelkezik olyan „gyógyszerrel”, melynek segítségével az asszony halála a természetes időpontnál jóval előbb is bekövetkezik. A komlói nő elfogadta az ajánlatot és megbízta a másik nőt, hogy hozzon neki erre a célra a rendelkezésére álló zöld tablettákból, majd rendszeresen adott is belőle az ápolása alatt álló asszonynak.

A beteg állapota ezt követően rohamosan rosszabbodott, majd négy nappal ezelőtt gyógyszermérgezésben meghalt.A sásdi nő
ezt követően azzal fenyegette meg a komlói nőt, hogy nem fizet neki 3 millió forintot, akkor rá terhelő információkat fog a családja tudomására hozni az asszony halálával kapcsolatban. A komlói feljelentette a sásdi nőt zsarolásárt.

A bíróság letartóztatta a két nőt. A komlói nő és a védője a tudomásul vette a bíróság végzését, míg a sásdi nő és védője enyhébb kényszerintézkedésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik