Belföld

Gulyás Gergely 10-ből 10-est adott az Elk*rtukra

Soós Lajos / MTI
Soós Lajos / MTI
A premier után mindenkinek ajánlja, hogy nézze meg.

A Magyar Nemzetnek Gulyás Gergely azt mondta, 2006 ősze a rendszerváltás óta eltelt harminc év mélypontja volt emberi jogi, jogállami szempontból, indokolt volt filmre vinni, már csak azért is, hogy ne ismétlődhessen meg újra.

Gulyás Gergely az Elk*rtuk érdemének nevezte, hogy hűen mutatja be azt, amit a rendőrség 2006 őszén elkövetett, és ami emögött állt: a hazugságot, amivel Gyurcsány Ferencék választást nyertek, és a minden gátlást nélkülöző törekvésüket a hatalom megőrzésére.

Felidézte, ő vezette 2010 után a 2006. őszi eseményeket vizsgáló bizottságot, így tudja, a film valósághűen ábrázolja az akkori eseményeket. Szerinte a film azért is fontos, mert emlékeztet rá, a hatalommal nemcsak élni, hanem visszaélni is lehet.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy látta, izgalmas, jó lett a film, jó színészi teljesítményekkel.

A lap kérdésére Gulyás Gergely egy egytől tízig terjedő skálán a maximális tízesre értékelte a filmet, amit mindenkinek ajánlott.  

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szintén azt mondta, a film kifejezetten jó, és jót tett a spanyol operatőr és az angol rendező is, mert kívülállóként, objektíven látták egy olyan ember történetét, aki bármi áron ragaszkodik a hazugsággal megszerzett hatalmához.

Hangsúlyozta, nem dokumentumfilmről, hanem politikai krimiről van szó, de okkal tartott tőle Gyurcsány Ferenc, mert hitelesen mutatja be a 2006-os eseményeket azoknak is, akik akkor még gyerekek voltak. Most már a fiatalok is érteni fogják, miért ő magyar közélet legelutasítottabb szereplője – tette hozzá Kocsis Máté.

Kapcsolódó
A Gyurcsány-show nagyvászonra költözött: tucatthriller lett az Elk*rtuk, Dobrevvel a középpontban
Az Elk*rtuknak nem válik hátrányára a propaganda – ez az egyetlen ok, ami miatt a kampányra időzített filmet nem felejtjük el azonnal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik