Belföld

Ezer eurót ajánlott a rendőröknek egy ittas szerb sofőr, nem fogadták el, golyót ígért a fejükbe

Getty images
Getty images

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást egy szerb férfival szemben.

A megalapozott gyanú szerint csütörtök hajnalban egy férfi úgy közlekedett Budapest belvárosában, hogy több piroson is áthajtott. Ezt észlelték a rendőrök, majd a közúti közlekedés szabályainak kisebb fokú megsértése miatt intézkedés alá vonták.

Az eljáró rendőrök azt tapasztalták, hogy a férfi lehelete erősen alkoholos, majd kérdésükre nem vitatta, hogy ittasan vezetett. Az intézkedő rendőrök az ügyeleten keresztül az alkoholszondás ellenőrzés céljából további rendőri egységet kértek a helyszínre.

Ekkor a szerb férfi megkérdezte, hogy ez mennyibe fog kerülni, majd azért, hogy az ittas vezetés szabálysértése miatt – kötelességüket megszegve – a feljelentésétől eltekintsenek és a helyszínről távozhasson, 20 eurót ajánlott először nekik. Miután a rendőrök visszautasították az ajánlatot, 200, 500, majd végül 1.000 eurót ajánlott, de a rendőrök ezen ajánlatait sem fogadták el.

A férfi nem volt hajlandó megfújni a szondát, ezért előállították az egyik kerületi kapitányságra. A 36 éves férfi az előállító helyiségbe való befogadásakor elkezdte szapulni a korábban vele szemben intézkedő rendőröket és arra hivatkozott, hogy ismer egy szerb bűnözőt, majd azzal fenyegette meg őket, elintézi, hogy egy-egy golyót kapjanak a fejükbe.

A szerb férfit őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik