Belföld

15 évet kapott a főnökét elásó tatabányai férfi

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Tizenöt év börtönre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Tatabányai Törvényszék azt a H. Imrét, aki tavaly áprilisban megölte, meggyújtotta, majd elásta a munkaadóját Tatabányán.

A bűncselekmény nyomainak és a holttest eltüntetésében segédkező élettársa hat hónap börtönt kapott. H. Imre és a párja, valamint a védőik is enyhítésért fellebbeztek. Az ügyész a férfi vonatkozásában tudomásul vette az ítéletet, a nő vonatkozásában azonban három nap gondolkodási időt kért.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint H. Imre mindenesként dolgozott a későbbi áldozata ingatlanain. A férfi élettársa is a sértett alkalmazásában állt, takarítási és adminisztrációs munkákat végzett, továbbá az élettársa tudtán kívül szexuális szolgáltatást is nyújtott neki.

Az ominózus este összeszólalkoztak, majd a férfi két alkalommal, ököllel, nagy erővel arcon ütötte a munkaadóját, aki ennek következtében a földre esett. A gazda közölte a férfival, hogy hívja a rendőrséget, erre a H. Imre megragadott egy 145 cm hosszúságú szögvas-darabot és két alkalommal, nagy erővel fejbe ütötte vele.

A férfi a helyszínen meghalt, halálát a szögvassal történt nagy erejű ütések következtében létrejött agysérülés okozta. H. Imre a gyilkosságot követően ellopta a gazda 260 ezer forintnyi készpénzét és a mobilját, majd odahívta az élettársát és vele együtt feltakarították helyszínt.

Az áldozat holtestét a gépkocsi-utánfutóján lévő szemét közé helyezték, majd a gazda szomódi tanyájára szállították. Ott a férfi a szemétégetésre használt gödörbe helyezte a holttestet a szeméttel együtt, majd meggyújtotta és elásta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik