Belföld

Száz eljárás indult a járókelőket zaklató váci útonálló ellen

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Garázdaság valamint háromrendbeli hivatalos személy elleni erőszak és szintén háromrendbeli könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Váci Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki rendszeresen zaklatta a helyi lakosokat.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy négy év börtönt és négy év közügyektől eltiltást kértek a férfira arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról.

Hozzátette, a hajléktalan férfivel szemben száz szabálysértési eljárás indult, ezeknek az összege pedig már meghaladta az egymilliós értékhatárt.

A huszonéves hajléktalan férfi közismert személynek számított a váciak körében, mert a viselkedésével folyamatosan megbotránkoztatta őket. Idén májusban inzultálni kezdett két babakocsit toló nőt. Először csak kiabált és feléjük köpött, majd folyamatosan körözött körülöttük.

Hirtelen az egyik anyához lépett és hajon ragadva megrántotta, majd elszaladt. Távozása közben egy éppen arra futó nőt is a falhoz lökött. A következő hónapban a közteresekkel gyűlt meg a baja, amikor intézkedés alá vonták a járókelők zaklatása miatt. Az elkövető ellenállt és dulakodni kezdett a felügyelőkkel, feléjük rúgott és ütött, valamint egyiküket meg is harapta.

A sértetteknek a dulakodás során nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. Az ügyészség négy év börtönt kért a letartóztatásban lévő fiatalra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik