Belföld

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az M5-ösön büntetőfékező nő

A Kecskeméti Járásbíróság közúti veszélyeztetés miatt felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki arra a nőre, aki az M5-ösön többször büntetőfékezett a Mercedesével. A kecskeméti nő november 11-én reggel a lajosmizsei pihenőnél hajtott fel az M5-ös autópályára Kecskemét felé. Nappali, jó látási viszonyok voltak, és a sztráda úttestje is száraz volt.

A nő szerint az előtte, azonos irányban közlekedő kisteherautó sofőrje túl lassan hajtott, ezért a nő többször is rávillantott a távolsági fényszóróval. A kisteherautót vezető férfi a felhajtóról az autópálya külső sávjába sorolt, a terhelt pedig a belső sávba áttérve balról előzni kezdett.

Az előzés során a nő a tehergépkocsi mellé hajtott, leengedte a jobb oldali első ablakot és kiabálni kezdett a férfi felé. Miután az előzést befejezte, a nő hirtelen jobbra kormányozta az kocsit és részben áttért a külső sávba, majd legalább ötször indokolatlanul röviden fékezett. A másik sofőr csak fékezéssel és a jármű leállósáv felé kormányzásával tudta elkerülni az ütközést.

Ezután a külső sávban haladtak tovább, de a vádlott ismét indokolatlanul fékezett. A teherautós áttért a belső sávba, hogy balról előzze a vádlottat, de a nő szintén áttért a belső sávba és megint indokolatlanul fékezett. A sértett csak erőteljes fékezéssel tudta elkerülni az ütközést.

A teherautósnak köszönhetően a járművek nem ütköztek, és személyi sérülés sem történt.

A Kecskeméti Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt egy év – végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte, valamint másfél évre eltiltotta a járművezetéstől. Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és a védője enyhítésért fellebbezett.

(via Infostart)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik