Belföld

Videón az M5-ösön büntetőfékezgető kecskeméti nő

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség azzal a helyi nővel szemben, aki tavaly novemberben többször is indokolatlanul fékezett az autójával az utána haladó kisteherautó sofőrje előtt az M5-ös autópályán, mert szerinte a férfi túl lassan haladt korábban előtte.

A vádirat szerint a kecskeméti nő november 11-én reggel a lajosmizsei pihenőnél hajtott fel az M5-ös autópályára Kecskemét felé. Nappali, jó látási viszonyok voltak, és a sztráda úttestje is száraz volt.

A nő szerint az előtte, azonos irányban közlekedő kisteherautó sofőrje túl lassan hajtott, ezért a nő többször is rávillantott a távolsági fényszóróval. A kisteherautót vezető férfi a felhajtóról az autópálya külső sávjába sorolt, a terhelt pedig a belső sávba áttérve balról előzni kezdett.

Az előzés során a nő a tehergépkocsi mellé hajtott, leengedte a jobb oldali első ablakot és kiabálni kezdett a férfi felé. Miután az előzést befejezte, a nő hirtelen jobbra kormányozta az kocsit és részben áttért a külső sávba, majd legalább ötször indokolatlanul röviden fékezett. A másik sofőr csak fékezéssel és a jármű leállósáv felé kormányzásával tudta elkerülni az ütközést.

Ezután a külső sávban haladtak tovább, de a vádlott ismét indokolatlanul fékezett. A teherautós áttért a belső sávba, hogy balról előzze a vádlottat, de a nő szintén áttért a belső sávba és megint indokolatlanul fékezett. A sértett csak erőteljes fékezéssel tudta elkerülni az ütközést.

A teherautósnak köszönhetően a járművek nem ütköztek, és személyi sérülés sem történt. A vádlott azonban szándékosan megszegte azon KRESZ szabályokat, miszerint előzni abban az esetben szabad, ha a vezető az előzés befejezése után a járművel a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni, ugyanakkor a jármű sebességét hirtelen fékezéssel csökkenteni csak abban az esetben szabad, ha ezt a személy- vagy vagyonbiztonság megóvása szükségessé teszi.

A nő a szabályok megszegésével a másik sofőr életét, testi épségét szándékosan közvetlen veszélynek tette ki. Az ügyész felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést kért a büntetőfékezőre közúti veszélyeztetés miatt azzal, hogy a közúti járművezetéstől is el kell tiltani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik