Belföld

Videón, ahogy fojtogatják és bántalmazzák a rendőröket egy borsodi kocsmában

Hivatalos személy elleni erőszak miatt indított nyomozást a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség két férfi ellen, mert erőszakkal akadályozták a  jogszerűen intézkedő rendőrök eljárását.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy borsodi település sörözőjében lévő verekedés miatt mentek ki a rendőrök öt nappal ezelőtt. Ennek során egy fiatal férfit kísértek ki megbilincselve a szórakozóhelyről, hogy előállítsák.

A férfi ittas állapotban lévő apja a presszó teraszán tartózkodott, és megöléssel fenyegette az egyik rendőrt, miközben megragadta a ruháját és ököllel, mellkason ütötte. A rendőr ismét ellökte magától a 49 éves férfit, és a karját megragadva próbálta megbilincselni.

Az édesapjával és testvérével szembeni rendőri intézkedést észlelő és azt megakadályozni szándékozó szintén ittas 24 éves férfi ekkor hátulról erősen megszorította a rendőr nyakát a presszó kapujánál.

A rendőr az idősebb férfit elengedve hirtelen megfordult, és a fiatalabb férfival szemben elvezető fogást alkalmazva egy jelenlévő polgárőr segítségével megbilincselte. Az őrizetben lévő elkövetők beismerték a bűncselekmény elkövetését a kihallgatás során.

A nyomozó ügyészség álláspontja szerint a többszörösen büntetett előéletű idősebb férfi és a rendőrt fojtogató fiatalabb férfinek is letartóztatásban a helye. A Debreceni Járásbíróság az ügyészség indítványa ellenére nem rendelt el személyi szabadságot érintő kényszerintézkedést, ezért az ügyész fellebbezett.

Olvasói sztorik