Belföld

Életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják a hajléktalantársát Corvinnál leütő férfit – videó

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a 44 éves férfivel szemben, aki tavaly nyáron olyan erővel ütötte meg a hajléktalantársát, hogy a férfi elesett, és a feje nagy erővel az úttest aszfalt burkolatához csapódott.

A vádirat szerint a terhelt már délutántól együtt italozott a két hajléktalan ismerősével, köztük a sértettel is. Este mind a hárman az Üllői út és József körút kereszteződésénél tartózkodtak, ahol az akkorra már ittas sértett az úttesten, a forgalmi sávok közötti területen kéregetett az arra közlekedő, az útkereszteződésben lassító, illetve megálló gépkocsik vezetőitől.

A szintén ittas állapotban lévő terhelt ekkor odament a későbbi áldozatához, és összevesztek. Ekkor a férfi fejbe ütötte a kéregetőt, aki védekezésként a vádlott feje felé ütött. Harmadik társuk ekkor odament hozzájuk és megpróbálta őket lecsillapítani, de a 44 éves férfi rá sem hederített, s ezután is többször meglökte, megrúgta az ismerősét, majd néhány perc múlva nagy erővel, ököllel, kétszer is fejen ütötte. A sértett a második ütésétől elesett, és a feje nagy erővel az úttesthez csapódott.

A tettes ekkor azonnal elhagyta a helyszínt, és egy közeli megállóban villamosra szállt. A sérült férfit járókelők elsősegélyben részesítették, és ők értesítették a mentőket is. A leütött férfi súlyos fejsérüléseket szenvedett, amelyek életveszélyes állapotot idéztek elő nála.

A Fővárosi Főügyészség letöltendő börtönt kért a letartóztatásban lévő férfi.

Olvasói sztorik