Belföld

Dobrev: Minden erőnkkel a jövőre kell koncentrálni

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Vastaps fogadta a Demokratikus Koalíció (DK) pártirodájának sajtószobájába érkező Dobrev Klárát vasárnap este azt követően, hogy elveszítette az ellenzéki előválasztás második fordulóját, és így Márki-Zay Péter lesz a hatpárti ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje a jövő évi parlamenti választáson.

Bár a sajtótájékoztató idején a szavazatok feldolgozása még nem fejeződött be, Márki-Zay folyamatosan vezetett és tetemes előnyre tett szert. Éppen ezért Dobrev nem sokkal korábban fel is hívta Hódmezővásárhely polgármesterét, hogy gratuláljon neki.

Mostantól kezdve nem foglalkozhatunk többet egymással, hanem azzal kell foglalkozni, hogy hogyan tudjuk legyőzni Orbán Viktort és aztán hogyan tudjuk lebontani Orbán rendszerét,

jelentette ki Dobrev a sajtótájékoztatón, amelyen ott volt Gyurcsány Ferenc, Vadai Ágnes, Vágó István, Kálmán Olga, valamint a Magyar Liberális Párt elnöke és a DK parlamenti frakciójának tagja, Bősz Anett is.

 

Az európai parlamenti képviselőként dolgozó Dobrev beszédében mindenkinek megköszönte a munkát, de elsősorban azoknak az aktivistáknak, akik segítettek az előválasztás lebonyolításában. Hozzátette:

Hatalmas megtiszteltetés volt közösen küzdeni.

Kijelentette: a Demokratikus Koalíció az előválasztásból megerősödve jött ki és az ellenzék legerősebb pártjaként fogja folytatni a küzdelmet az Orbán-rendszer ellen.

Farkas Norbert / 24.hu

Egyetlen pillanatra sem felejtettük el, hogy mi baloldali és progresszív párt vagyunk, és továbbra is a baloldali szavazók hangját fogjuk képviselni, mert erre kaptunk felhatalmazást.

Arra a kérdésre, hogy ha korábban alkalmatlannak nevezte Márki-Zayt, akkor most mi változott, Dobrev úgy válaszolt: döntöttek a szavazók, ezért most maguk között kell hagyni a vitákat és a felhevült hangú szócsatákat. Abba nem akart belemenni, hogy mi okozhatta a vereségét, és arra sem adott választ, hogy folytatja EP-képviselőként, vagy tagja lesz-e majd az ellenzéki kormánynak, ha nyernek 2022-ben.

A hatpárti szövetség, amelyet több mint két éve építünk reális eséllyel indul a Fidesz-KDNP ellen.

jelentette ki, és elmondta: az év végéig kell majd összerakni az ellenzéki egységet, és az egyeztetések a hat ellenzéki párt és a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarország Mozgalom részvételével most, az előválasztás lezárultával fognak elkezdődni.

Minden erőnkkel a jövőre kell koncentrálni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik