Belföld

„Ha bejöttök, szét lesztek darabolva” – mondta a rendőröket láncfűrésszel fenyegető férfi

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folytat nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség egy rendőröket ért támadás miatt.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint egy nógrádi csendháborítás miatt mentek ki áprilisban az egyenruhások. Amikor kiértek, akkor azt tapasztalták, hogy az ingatlan udvarán két ittas fiatalember a hangszóróból zenét hallgat. A megalapozott gyanú szerint a rendőrök többször is felszólították a testvérpárt személyazonosságuk igazolására, de hiába.

A 33 éves és a 20 éves férfiak fenyegetni kezdték a rendőröket, és olyan kijelentéseket tettek, hogy „vannak még a házban hatan, úgy gyertek be”, “szét lesztek verve, ha bejöttök a házba, azt nem hagyjátok el élve”. Ezt követően az idősebb férfi a ház mögül elővett egy benzinmotoros láncfűrészt, azt elindította, és a rendőröknek azt kiabálta, hogy „ha bejöttök, szét lesztek darabolva”.

A férfi elindult a rendőrök felé, majd a kapu előtt a kerítésen belül két méterre megállt, letette a járó motorú láncfűrészt, és közölte, hogy “ha bejöttök, ez vár titeket”, majd újra a kapuhoz ment és folytatta a rendőrök szidalmazását.

Tekintettel arra, hogy az elkövetők a jogszerűen intézkedő rendőrök eljárását erőszakkal és fenyegetéssel akadályozták, a nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsította meg őket – egyiküket a bűncselekmény súlyosabban minősülő, felfegyverkezve elkövetett alakzatával. Az idősebb férfi tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és panaszt jelentett be a gyanúsítás ellen, míg öccse nem tett vallomást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik