Farkas Norber/24.hu
Belföld

Závecz: Dobrev Klára (42%) nyerte a tévévitát

A kutatás szerint szoros volt a verseny.

Dobrev Klára nyerte az ellenzéki előválasztás második fordulójának utolsó miniszterelnök-jelölti tévés vitáját a Závecz Research kutatása szerint. A Demokratikus Koalíció jelöltje 42, míg Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) 38 százalékot kapott. 20 százalék nem tudott dönteni – tudatta az RTL Híradó.

Arra a kérdésre, ki volt a meggyőzőbb, a legtöbb néző szintén Dobrev Klárát (47%) jelölte meg. Márki-Zay Pétert 41 százalék váasztotta.

A Závecz-Research közvélemény-kutatása szerint eddig a vitát nyomon követő nézők 61 százaléka szavazott. Azoknál, akik még nem szavaztak, szinte döntetlenre állnak: Márki-Zay Péterre várhatóan 38 százalék, Dobrev Klárára 37 százalék voksol majd.

A felmérés több mint 1000 fős mintán alapult, a vita nézőinek véleményét reprezentálta.

Kapcsolódó
Keményen egymásnak esett, de a vita végére több dologban egyetértett Dobrev Klára és Márki-Zay Péter
Hevesen kezdődött a két állva maradt ellenzéki miniszterelnök-jelölt utolsó tévévitája: Márki-Zay Péter zsarolással vádolta a DK-t, amire Dobrev Klára úgy válaszolt, riválisa nem mond igazat, és alkalmatlan a miniszterelnöki posztra. A személyes ellentéteken túl szakpolitikai különbség kevesebb akadt: mindketten bevonnák a Fideszt az alkotmányozásba, elszámoltatnának és béreket emelnének.

Ajánlott videó