Belföld

Kúria: egy érvénytelen ajánlat nyerte a patkánytendert 2018-ban

MTI Fotó: Kovács Attila
MTI Fotó: Kovács Attila

A Kúria jogerős ítéletében megállapította, hogy érvénytelen ajánlatot nyilvánított Budapest patkánymentes állapotának fenntartására kiírt közbeszerzési eljárás nyertesévé a Fővárosi Önkormányzat, ezért a szolgáltatás nyújtásának lehetőségétől az érvényes ajánlata ellenére eleső Bábolna Bio megvizsgálja annak lehetőségét, hogy kártérítési igényt érvényesítsen az önkormányzattal szemben – írja a 444 a cég közleménye alapján.

A Bábolna Bio 47 éven át irtotta a főváros patkányait, 2018-ban azonban a Tarlós István vezette főváros egy új konzorciumot hirdetett ki győztesnek. A Bábolna Bio akkor bírósághoz fordult, mivel úgy látták, hogy az RNBH konzorcium ajánlatát érvénytelennek kellett volna nyilvánítani, mert szakmai ajánlata nem felelt meg a Fővárosi Önkormányzat által előírtnak, és szerintük a nyertes által benyújtott referenciák nem igazolták megfelelően, hogy eleget tesz az alkalmassági követelményeknek.

A most lezárult hosszadalmas közigazgatási per alatt a Fővárosi Önkormányzat az eredetileg 2022-ig szóló szerződés ellenére új eljárást hirdetett a patkányirtási feladatok ellátására 2020 őszén. Ezt ismét az a konzorcium nyerte, amelynek 2018-as ajánlatának érvénytelenségét megállapította a mostani jogerős ítélet.

Nagyot nőtt a patkányirtó cég nyeresége, miközben plusz támogatást kapott a fővárostól
Új közbeszerzést írt ki Budapest, mert elégedetlen a patkánymentesítést eddig végző konzorciummal, amelynek fő cége azonban jól járt az elmúlt két évben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik