A következő élő közvetítés része Keményen egymásnak esett, de a vita végére több dologban egyetértett Dobrev Klára és Márki-Zay Péter

Péter, nem mondasz igazat!

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Erősen kezdődik a vita. Márki-Zay Péter a műsorvezető kérdésére közölte, hogy Karácsony Gergely mellett a Mindenki Magyarországa Mozgalom tatabányai jelöltjét, Popovics Juditot is megzsarolta a DK, államtitkári posztot ajánlottak neki, majd fenyegették, végül nem engedték, hogy induljon az előválasztáson.

„Péter, nem mondasz igazat!” – reagált erre Dobrev Klára, majd azt mondta, hogy nem tartja alkalmasnak Márki-Zayt a miniszterelnöki pozícióra, mert olyan állításokat tesz, amiket nem tud bizonyítani, láthatóan nem bírja a nyomást, pedig kormányfőként sokkal komolyabb nyomás lenne rajta, mint az elmúlt másfél hétben. A DK jelöltje visszautasította Márki-Zay vádaskodását.

Márki-Zay viszont azt utasította vissza, hogy támogatná a feltétel nélküli alapjövedelmet – Dobrev ugyanis azt is mondta, hogy riválisa a győzelem érdekében feladta konzervatív értékrendjét, és támogatja Karácsony Gergely programjának ezt a részét is. Márki-Zay szerint viszont Karácsony sem támogatja már az alapjövedelmet.

Márki-Zay azt is elmondta, azért nem írta alá kettőjük közös nyilatkozatát, mert Dobrev azt akarta, vegyék bele, hogy mindketten egyformán esélyesek Orbán Viktor leváltására, szerinte azonban ez nincs így, a felmérések azt igazolják, hogy ő indul a legtöbb, Dobrev pedig a legkevesebb sansszal.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik