Belföld

Dobrev Klára „Pereputty-törvényt” ígér az elszámoltatáshoz

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Az olasz maffia elleni lépéseket venné át a NER oligarchái ellen a DK miniszterelnök-jelöltje.

Dobrev Klára a Facebookon jelentette be, hogy az úgynevezett  „Pereputty-törvénnyel” számoltatnák el a fideszes politikusok, oligarchák rokonait. Jelezte, országjárásán egyre többen kérdezik tőle, ha az ellenzék le is bontja a kétharmadot, elszámoltatja a  „fideszes gazembereket, mi lesz a rokonokra írt vagyonokkal”.

Mi lesz azokkal az ingatlanokkal, földekkel és cégekkel, amiket a fideszes gazemberek a rokonaikra, vagy ahogy többen is mondták, a »pereputtyra« íratnak, így a valódi tulajdonosoknak hivatalosan semmi köze sincs hozzájuk.

A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje szerint a rokonok nevére íratott lopott vagyonok visszaszerzésére lehet megoldás az úgynevezett pereputty-törvény.

Az alapján, az olasz maffia gazdasági hátterének felszámolásához hasonlóan, lépésről lépésre szereznék vissza az igazságszolgáltatás elől eltitkolt vagyont. Vizsgálnák azoknak a fideszes politikusoknak a rokonait is, akiknél a gazdagodás nem igazolható törvényesen, esetleg bizonyíthatóan korrupt módon gazdagodtak.

Ebben az esetben nemcsak az ő nevükön lévő vagyonokat lehetne zárolni, majd később visszavenni, hanem a rokonok; gyerekek, vejek, anyósok, azaz a pereputty nevén lévőket is. Dobrev Klára jelezte, felkészült a kormányzásra, az elszámoltatásra, és

senki sem úszhatja meg az elszámoltatást azzal, hogy a rokonaira íratja a lopott vagyont!

Szerda este vélhetően az elszámoltatás is téma lesz az ellenzéki előválasztás második fordulójának miniszterelnök-jelölti vitáján, ahol már csak Márky-Zay Péter és Dobrev Klára csap össze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik