Belföld

Fordulat az erzsébetvárosi lövöldözés ügyében

Elfogtak négy férfit. Az éjszakai élet urainak hitték magukat.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon írt arról, hogy fordulatot vett az erzsébetvárosi légpisztolyos lövöldözés ügye, amihez október 3-án hajnalban riasztották a rendőröket. Akkor ketten szenvedtek könnyű sérüléseket, a lövöldözőt elfogták.

Az erzsébetvárosi nyomozók felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanújával indítottak eljárást, az airsoft fegyvert lefoglalták.

Később kiderült, az airsoft fegyver azt követően került elő, hogy a szomszédos szórakozóhely biztonsági őrei törtek-zúztak a VII. kerületi játékteremben.

A nyomozás adatai szerint a légpisztolyt a játékterem alkalmazottja használta, miután a szomszédos szórakozóhely biztonsági őrei rá és munkatársaira támadtak. Fenyegették, bántalmazták a játéktermet vezető nőt és két alkalmazottját, majd törni-zúzni kezdtek. Azt akarták elérni, hogy újra ők védhessék a játéktermet is.

A rendőrök október 8-áról 9-ére virradóan elfogták a zsarolással és más bűncselekménnyel gyanúsított négy férfit. Kihallgatásuk után őrizetbe vették a 44 éves L. Rudolfot, a 47 éves K. Csabát, a 28 éves G. Dánielt és a 20 éves J. Attilát. A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmények elkövetését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik