Belföld

Márki-Zay Péter: A DK hazug támadássorozata a feleségemet és gyermekeimet sem kíméli

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az összefogás sikere érdekében Dobrev Klára fejezze be a lejáratókampányát és ne állítson valótlanságokat! – mondta Márki-Zay Péter kedden délelőtt Zalaegerszegen. A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje elmondta: a mostani hétnek óriási tétje van, szerinte az előválasztás első fordulójának eredményére senki sem számított, főleg nem Orbán Viktor, „aki az elmúlt években Gyurcsány Ferencre és a családjára hegyezte ki a teljes kampányát.” Hozzátette: Orbán „kedvenc ellenfele” Dobrev Klára, mivel őt nem kell „összegyurcsányozni”, őt nem a kormánypropaganda kötötte össze Gyurcsánnyal, hanem az anyakönyvvezető.

Szavai szerint tudja, mit vállalt ő és a családja, amikor Orbán kihívójának jelentkezett, és emlékeztetett azokra a lejárató kampányokra, amellyel Botka Lászlónak, Vona Gábornak szembe kellett nézniük. Ha épp nem a fideszes trollok, akkor DK-s szimpatizánsok folytatnak dühös kampányt a Facebookon, tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy méltatlannak tartja Dobrev Klára eddig sikeresen felépített kampányához azt a gyűlöletkampányt, amelyet most folytat ellene a sajtó és a közösségi média felületein. Kiemelte: a hazaáruló kifejezés el sem hagyta a száját, és ezt Dobrev Klára pontosan tudja. Hozzátette, nem a DK szavazóiról, hanem azokról a párbeszédes politikusokról beszélt, akik elárulták Karácsony Gergelyt.

Kapcsolódó
Dobrev Klára: Márki-Zay Péter Trump típusú élet-halál harccá változtatta a tisztességes versengést
A DK miniszterelnök-jelöltje szerint Márki-Zay visszahozta a gyűlölködést.

Az eseményről szóló Facebook-posztjában úgy fogalmaz:

A hazug támadássorozattal, amely immár a legszűkebb családi és magánéletemet, feleségemet és gyermekeimet sem kíméli, a DK kampánycsapata valójában arról a hírről akarja elterelni a figyelmet, hogy a tegnapi napon bizonyította, hogy ha az ellenzék az én jelöltségemmel indul Orbán Viktor ellen, akkor együtt győzni tudunk, ha azonban Dobrev Klára lesz a közös jelölt, Orbán maradna a miniszterelnök. Az elmúlt évtized valamennyi kutatása következetes egyvalamiben: ahogy egyetlen választáson sem nyert még a Fidesz ellen, egyetlen olyan kutatást sem ismerünk, ami szerint Dobrev Klára le tudná győzni Orbán Viktort – emelte ki a miniszterelnök-jelölt.

Most még a DK támogatóinak is az az egyetlen reménye, ha rám szavaznak az előválasztáson, tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik