Belföld

Márki-Zay bocsánatot kért a hazaárulózásért a Dobrevet támogató politikusoktól

Márki-Zay Péter bocsánatot kért azért, amiért korábban azt mondta: azok a politikusok, akik az ellenzéki előválasztás első fordulójában Karácsony Gergelyt támogatták, most viszont beálltak Dobrev Klára mögé, nem csak a főpolgármestert árulják el, hanem a hazát is. A DK jelöltje szerint Hódmezővásárhely polgármestere ezzel átlépett egy határt.

Az előválasztás második fordulójába jutott Márki-Zay hétfői, szombathelyi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy fáradt volt, rosszul fogalmazott és sajnálja a történteket. Egyúttal megismételte azt is, hogy neki van több esélye legyőzni Orbán Viktort, és nem Dobrevnek, és nem kell aggódnia a baloldaliaknak, ha ő, egy jobboldali politikus lesz a miniszterelnök. Beszélt arról is, hogy a választóknak, függetlenül attól, hogy kire szavaznak, szeretetre és összefogásra van szükségük.

Az elmúlt napokban több politikus is jelezte, hogy a DK jelöltjét támogatja Márki-Zayjal szemben: Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője, Nemény András, Szombathely MSZP-s polgármestere, Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere és Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere is Dobrev mögé állt be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik