Belföld

Dobrev: Olyan határt lépett át Márki-Zay, amit mindenki átléphetetlennek tartott

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Márki-Zay Péter hazaárulónak nevezte azokat, akik az első fordulóban Karácsony Gergelyt támogatták, a második fordulóban viszont már engem. Hazaárulózni a Fidesz szokott

– írta Dobrev Klára hétfő délután Facebook-oldalán, miután Márki-Zay korábban arról beszélt, hogy többeket különféle módszerekkel kényszerítenek arra, hogy álljanak ki Dobrev mellett az előválasztás második fordulójában.

Senki nem hazaárulózott le eddig senkit az ellenzéki összefogásban. Soha. Mert ez tönkretesz mindent, amiért évek óta közösen dolgozunk. Olyan határt lépett át Márki-Zay Péter, amit mindenki átléphetetlennek tartott

– fogalmazott a DK miniszterelnök-jelöltje, aki szerint „ez már valódi gyűlöletkampány”, amit jól ismerünk Magyarországon, és mint írta, az a dolga, hogy összetartsa az ellenzéki összefogást bármi áron és bárkivel szemben.

Ezt követően, a Párbeszéd szóvivője, aki korábban jelezte, hogy Dobrev Klárát támogatja majd, Facebook-posztban reagált a Márki-Zay által elmondottakra. Barabás Richárd azt írta: „Kikérem magamnak Márki-Zay Péter, hogy hazaárulásnak tartsd, ha valaki nem téged támogat. Azt is végtelenül bántónak tartom, hogy megint név nélkül vádaskodsz. Ez az irány káros az együttműködésre, amelyért nagyon sok párt és civil szervezet éveket dolgozott”. Egyúttal hozzátette, bocsánatkérést vár Márki-Zaytól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik