Belföld

Vasárnap járt Bordeaux-ban a honvédség egyik repülője

Gyors látogatást tett vasárnap Franciaországban a Honvédelmi Minisztérium egyik Dassault Falcon típusú repülőgépe.

Épp egy nappal az előtt, hogy a 24.hu megírta: Mészáros Lőrinc borásza és üzlettársa a híres francia borvidéken, Bordeaux-ban vásárolt történelmi szőlőbirtokot, a miniszterelnököt és a kormány tagjait is rendszeresen szállító 606-os jelzésű honvédségi Falcon is Bordeaux-ban járt.

Az érdekesség az, hogy a Falcon menetközben beiktatott egy gyors megállót a párizsi Le Bourget repülőtéren, ahol már péntek óta ott állomásozott a Mészárosék által gyakran használt Bombardier Global 6000-es luxusgép.

A Falcon vasárnap 13 óra körül alig több mint fél órát töltött a Le Bourget-n, majd továbbrepült Bordeaux-ba, ahol szintén rövid ideig állt a betonon. A gép vasárnap délután visszatért Magyarországra, 17 óra körül landolt Kecskeméten.

Az OE-LEM jelzésű Bombardier vasárnap 17:30-kor szállt fel Párizsból, és kora este ért vissza Budapestre. A magánrepülőgép, mint azt megírtuk, tavaly kétszer járt Bordeaux-ban. Először július elején, majd október közepén. A repülő mindkét alkalommal egy napot töltött a francia városban.

Frissítés:

A HM a 24.hu-nak nem válaszolt, arra a kérdésre, hogy a 606-os Falcon milyen feladattal repült Franciaországba.

Az Origónak viszont azt mondták, hogy a repülőgép kiképzési repülés keretében repült Párizsba négy katonával a fedélzeten. Párizsban egy katonát letett, egyet pedig felvett a gép. A csoport Bordeaux-ban szállt ki, ahova a katonák kiképzés céljából érkeztek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik