Belföld

Adminisztrációs hiba miatt hiába mentek szavazni az előválasztáson Jászapátiban

Farkas Norbert/24.hu
Farkas Norbert/24.hu

Jászapátiban hiába mentek szavazni az előzetesen kijelölt és meghirdetett szavazópontra a választók, ott nem tudtak róla, hogy náluk előválasztás lenne, és elhajtották őket – írja a Telex olvasója beszámolója alapján.

A kisebb településeken többnyire nem lehet személyesen szavazni az ellenzéki előválasztáson, de Jászapátiban volt szavazópont az első, és van a vasárnap kezdődő második fordulóban is. Elvileg, gyakorlatilag ugyanis azt tapasztalhatták a kijelölt MSZP-irodához az oda érkező választani akarók, hogy az iroda zárva, és semmi jele annak, hogy ott bármiféle szavazás lenne. A lap olvasója szerint

több perc várakozás után kijött egy úr az irodából, aki közölte velünk, hogy itt semmilyen előválasztás nincsen, és hogy menjünk innen. Nekik nem szólt senki. És különben is, jelenleg valami MSZP-s pártbuli van az épületben, szóval amúgy sem tudunk bemenni.

Az Országos Előválasztási Iroda azt írta, hogy adminisztrációs hiba történt. Tájékoztatásuk szerint Jászapátiban csak két napon lehet majd szavazni, a településen október 14-én, csütörtökön és 16-án, szombaton működik szavazópont.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik