Belföld

Márki-Zay szerint két politikust is zsarolni próbált a DK

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Alapvetően nagyon szomorú vagyok, mert nyilvánvaló ebben a helyzetben Orbán Viktor hatalomban tartását szolgálja ez a kiállásuk

– mondta Márki-Zay Péter az ATV Híradónak azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi napokban többen nyilvánosan Dobrev Klára mögé álltak azok közül, akik korábban Karácsony Gergely támogatták. Egyebek mellett Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvivője, Nemény András, Szombathely MSZP-s polgármestere, Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere és Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere is is jelezte, hogy Dobrevet támogatja az előválasztás második fordulójában.

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint ezek az emberek lépésükkel „nemcsak Karácsony Gergelyt árulják el, hanem a hazánkat is”.

Nem tudom, hogy kit mivel vesznek rá, de sokan panaszkodnak, hogy folyamatos nyomás alá vannak helyezve, és kényszerítik őket mindenféle módszerekkel, arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban

– fogalmazott a miniszterelnök-jelölt, akinek elmondása szerint többen panaszkodtak, ám neveket nem akart mondani. „Sajnos többeket belekényszerítenek, belezsarolnak egy-egy ilyen nyilatkozatba, és nagyon kellemetlen nekik, mert még a saját családtagjaik is megvetik őket érte”, mondta, hozzátéve, hogy két olyan politikusról tud, akiket zsarolni próbáltak.

Frissítünk!

Márki-Zay Péter a történtek után Facebookon közzétett videójában bocsánatot kért a hazaárulózásért, a miniszterelnök-jelölt elismerte, hogy rosszul fogalmazott, és mint mondta, sajnálja a történteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik