Belföld

Dobrev: Érzem magamban az erőt, hogy ezt a csapatot az előválasztás után egyben tartsam

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Újra itt vagyok, de újra és újra vissza fogok menni az ország különböző pontjaira, mert ez egy politikus dolga, ez egy miniszterelnök dolga. Kormányzásra készülök – kezdte beszédét Dobrev Klára szombaton, az előválasztás második fordulójának kezdetét megelőző napon, országjárásának kőbányai állomásán. Dobrev a DK jelöltjeként megnyerte az első fordulót, és a második fordulóban Karácsony Gergely visszalépése miatt csak Márki-Zay Péterrel kell megküzdenie.

Nem lehet a Karmelita kolostorból megérteni, hogyan tud egy ápolónő három műszakban dolgozni, és közben még otthon is helyt áll. Csak úgy lehet tisztességgel kormányozni, ha a miniszterelnök megérti, látja, hallja az emberek problémáját – fogalmazott Dobrev. Hónapok óta tartó országjárására utalva kijelentette, hogy ő ma többet tud az emberek problémájáról, mint ez a kormány 11 év alatt.

Nem azért van ez, mert én ilyen kiváló lennék, hanem mert ennyire pocsék ez a kormány, ezért is kell leváltani.

A kormányváltás után nem azért lesznek dühösek a magyarok, mert lebontjuk a kétharmados rendszert akár egyszerű többséggel, hanem ha hagyjuk tovább fennmaradni. Vagy ha Polt Péter továbbra is falaz a fideszeseknek – mondta, többször elismételve, hogy le akarja bontani az Orbán-rendszert.

Nem lesz ebben az országban addig béke, amíg nem lesz igazság, márpedig én békét szeretnék teremteni.

Dobrev néhány konkrét intézkedésre is tett ígéretet:

  • újraindítják a panelprogramot (nem vadászati kiállításra meg stadionokra költenénk a pénzt, hanem lakásfelújításra),
  • bevezetik a rezsiminimumot (a rászoruló háztartásoknál a rezsi nem haladhatná meg a jövedelem 20 százalékát, sávos rezsitámogatást adnának, a legmagasabb jövedelműek a mostaninál többet kell hogy fizessenek rezsire)
  • az egészségügyben rövidítenék a várólistákat (meg kell határozni, legfeljebb mennyit lehet várni egy vizsgálatra, műtétre, illetve azon lesz, hogy 10 év alatt legalább 9 ezer ápoló, legalább 3 ezer orvos, legalább 4 ezer háziorvos jöjjön vissza a rendszerbe).

Nagyon sok problémát, feladatot kell megoldani. Közösen meg tudjuk oldani. A kormányzás szolgálatot jelent, sok millió magyar szolgálatát, és nem kevesek szolgálatát jelenti – zárta le ezt a gondolatot.

Az előválasztási ellenfelei többször azzal kampányoltak saját maguk mellett, hogy Dobrev győzelme főnyeremény lenne Orbán Viktor számára, ezért kérték arra az embereket, ne Dobrevre szavazzanak. A DK miniszterelnök-jelöltje a mai beszédének végén kitért arra, hogy ez meglékeli-e az ellenzéki pártok összefogását.

Még egy hét, ami alatt keményen fognak dolgozni, de utána lenyugszanak a kedélyek, mondta. Állította, nem vezérnek jelentkezik, hanem ő csapatjátékos. Egyben kell tartani a csapatot.

Érzem magamban az erőt, hogy ezt a csapatot az előválasztás után egyben tartsam

– célzott arra, hogy az előválasztás után úgy képzeli el, hogy a most riválisaival összefog, az ellenzéki erők együttműködnek majd.

Dobrev célja az, hogy úgy álljanak fel a Fidesszel szemben, olyan erősek, szolidárisak legyenek a csapattagok, amellyel a Fidesz nem  találkozott az elmúlt 30 évben.

Vigyázzunk mi is az összefogásra, vigyázzunk egymásra, a hat párt és a civilek is. Mert a repedésekbe azonnal beférkőzne a Fidesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik