Belföld

Rossz házaspárt szemeltek ki a viperával és vascsővel támadó maszkos rablók

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete és minősített magánlaksértés miatt emelt vádat a Kiskőrösi Járási Ügyészség két férfival szemben, akik kötött sapkából kialakított maszkban támadtak egy házaspárra az otthonukban, ahol vascsővel és viperával bántalmazták őket.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a két férfi január 29-én éjjel kettő körül, arcukon sapkából kialakított maszkot viselve megjelent a pár keceli házánál. Ott egyikük lekapcsolta a lakáshoz tartozó villanyórát, majd a kopogásra felfigyelő és ajtót nyitó sértettet a ruhájánál fogva megragadta és ököllel megütötte.

Ezután mindketten bementek a házba és az előzőleg támadóan fellépő terhelt egy 66 cm hosszú vascsővel a kezében a bent tartózkodó és álmából felriadó nőtől aranyat és pénzt követelt. Az asszony segítségért kiáltott, mire megjelent a férje. A két rabló azonban rátámadt, vascsővel és viperával ütötték meg, amitől a férfi beesett a fürdőszobába.

ugyeszseg.hu

Ezután mindkét támadó visszament a hálószobában fekvő nőhöz, aki védekezésképpen rátámadt egyikükre és letépte arcáról a maszkot. Ő ekkor a kezében lévő vipera lendítésével előbb összetörte a csillárt, majd az asszony térdére, hátára, végül az ágyra ütött.

A csörömpölésre az addig a másik vádlottal a szomszéd szobában dulakodó férj is megjelent és a feleség támadójára rontott. A házaspár védekezése miatt végül a rablók meghátráltak és anélkül távoztak, hogy bármit is elvittek volna. A sértettek a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló horzsolásos, repesztett sérüléseket szenvedtek.

Az ügyészség fegyházbüntetést kért a felfegyverkezve elkövetett rablás kísérletével és minősített magánlaksértéssel vádolt két férfire, akik jelenleg is letartóztatásban vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik