Belföld

Felmentését kérte a rákóczifalvai férfi, aki agyonvert három embert, mert szidták az anyját

police.hu
police.hu

Úgy tűnik, hogy soha nem szabadulhat a börtönből az rákóczifalvai 28 éves férfi, aki két hónapon belül három embert is puszta kézzel vert agyon azért, mert szerinte szidták az anyját.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hagyja helyben az aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés és kifosztás miatt tényleges életfogytiglanra ítélt férfi büntetését.

T. Tamás mindhárom áldozatával alkalmi munkák révén ismerkedett meg. Valamennyien egyedülállók, idősebbek és hozzá hasonlóan szűkösebb anyagi körülmények között éltek. A férfi először 2017. december 23-án, majd 2018. február 19-én ölt. Valamennyi áldozatát saját házukban, puszta kézzel verte agyon. Az első áldozata egy 63 éves férfi volt, aki nyugdíjazása előtt a rendőrségnél dolgozott.

A férfi tettének elkövetése után az elhunyt sértettek egyikének bakancsát eltulajdonította, egy másik áldozatának házából pedig ruhaneműket, élelmiszereket és illatszert is magával vitt. A Szolnoki Törvényszék tényleges életfogytiglanra ítélte a férfit elsőfokon.

Az elsőfokú ítélet ellen a cselekményeket a nyomozás során kezdetben beismerő majd később azok elkövetését tagadó férfi és védője felmentésért fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását kérte. Azaz szerintük sem szabad soha kiengedni a sorozatgyilkost.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik