Belföld

Egy forintért, fémhulladékként vett, lejárt szavatosságú energiaitalokat árult a neten egy nógrádi férfi

Nébih / YouTube
Nébih / YouTube
Egy Nógrád megyei magánszemélynél tartottak próbavásárlást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei, aki gyanúsan olcsón hirdetett energiaitalokat az egyik közösségi oldalon. Az ellenőrzés eredményeképp több mint 11,5 tonna, egy éve lejárt minőségmegőrzési idejű energiaitalt vontak ki a forgalomból a szakemberek, közölte a hatóság honlapján.

A cikk szerint feltűnően olcsó energiaitalt hirdetett egy facebookos adok-veszek csoportban, valamint személyes profilján egy Nógrád megyei lakos. A Nébih szakemberi próbavásárlást, majd hatósági ellenőrzést tartottak a hirdetőnél, melynek során megállapították, hogy az energiaitalok minőségmegőrzési ideje több mint egy éve lejárt.

Az eladó a vizsgálatkor elmondta, a helyszínen fellelt 46 320 doboz energiaitalt fémhulladékként vásárolta, a bemutatott számla szerint 1 forint/darab áron. Fémhulladékként történő továbbértékesítés helyett azonban élelmiszerként árulta azokat, kartononként (24 darab) 500-1000 forintért. A nyilatkozatát a helyszínen feltárt tények és körülmények is megerősítették.  Az eljárás során a hatósági ellenőrök a jogsértő termék forgalomba hozatalát azonnali hatállyal megtiltották, elrendelték azok forgalomból való kivonását, valamint hatósági zár alá helyezését.

A Nébih jogsértés-listája szerint a litkei illetőségű V. Józsefről van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik