Belföld

„Koszorúhoz indultam mohát gyűjteni. Ki se akartam menni a betonútra, hogy ne fogjanak meg”

police.hu
police.hu

Tatárszentgyörgy külterületén vették észre az örkényi járőrök az ismerős autót és annak szintén jól ismert sofőrjét, aki megállás helyett azonnal rátaposott a gázra és az erdő felé vette az irányt, amikor meghallotta a sziréna hangját.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a járőrök először az autójukkal, majd a terepviszonyokat látva futva mentek utána. A jobb megoldást ők választották, mert a menekülő 25 méterrel távolabb elakadt. A sofőrt és utasát kiszállították, majd előállították. Mindketten láthatóan zavart, bódult állapotban voltak, ráadásul a kocsi utasterében kábítószergyanús anyagokat is találtak.

A 28 éves G. Balázs kihallgatásán elismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Elmondása szerint koszorúhoz való mohát indult gyűjteni annak ellenére, hogy tudta, eltiltásai miatt nem vezethetne. „Nem is akartam a betonútra menni, hogy ne fogjanak meg, de itt is megállítottak a rendőrök” – fogalmazott.

G. Balázs ellen elfogásakor három jogerős bírósági döntéssel, valamint egy szabálysértési határozatban megállapított járművezetéstől eltiltás volt érvényben. Jelenleg pedig három büntetőeljárás is folyamatban van ellene a Dabasi Rendőrkapitányságon: kettő azért mert eltiltás alatt vezetett, a harmadik pedig kábítószer birtoklása miatt. A dabasi rendőrök újabb eljárást indítottak ellene azért, mert eltiltás hatálya alatt vezetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik