Belföld

15 évet kértek a brutális balatonszemesi apagyilkosra

police.hu
police.hu

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség azzal a 41 éves férfival szemben, aki brutális módon ölte meg édesapját.

A főügyészség tájékoztatása szerint a mentális zavarokkal és alkoholproblémával küzdő férfi már régebb óta volt rossz viszonyban a vele egy háztartásban élő idős apjával. A családfő szintén nem vetette meg a szeszes italt, fia és közte korábban is történtek tettlegességig fajuló veszekedések.

Az egyik januári nap a 41 éves férfi alkalmi munkát végzett, ahol alkoholt is fogyasztott, majd munka után az italozást balatonszemesi otthonában folytatta. Az ittas férfi az esti órákban szóváltásba keveredett az ugyancsak ittas apjával, aki a vita hevében ököllel szájon ütötte.

ugyeszseg.hu

A férfi ekkor a közeli ágyra lökte az apját, azonban ő újra fiának támadt. Az idősebb férfi magához vett egy kalapácsot, mellyel nagy erővel ráütött a fia jobb kézfejére. A felbőszült vádlott ezt követően kivette apja kezéből a kalapácsot és azzal, valamint más eszközökkel többször, nagy erővel megütötte apja fejét, végül nyakán is mély vágási sebeket ejtett.

A férfi az ölés után telefonon értesítette testvérét a történtekről, majd a testvér által kihívott rendőröket a helyszínen várta. Értesüléseink szerint a férfi beismerte a bűnösségét a nyomozati szakban. Az ügyészség 15 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást kért a letartóztatásban lévő férfire.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik