Belföld

Márki-Zay Péter: Karácsony megpróbál kész helyzet elé állítani

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Ma délután még tárgyalunk Karácsony Gergellyel, holnap teszünk majd bejelentést – jelentette be Márki-Zay Péter szerda délután, miután Karácsony Gergely rendkívüli sajtótájékoztatót tartott. Ezen a főpolgármester elmondta: nem lép vissza Márki-Zay javára.

A hódmezővásárhelyi polgármester jelezte, meglepte a bejelentés, majd emlékeztetett arra, amikor Karácsony vasárnap egy nyilatkozatában azt mondta, hogy ő akkor lép vissza, ha elüti egy villamos.

Egy villamos megérkezett közben

– fogalmazott az ellenzéki előválasztás első fordulójában a harmadik helyen végző Márki-Zay, aki szerint Karácsony megpróbál kész helyzetet teremteni, és őt próbálja kész helyzet elé állítani.

Márki-Zay azt látja, hogy ez a „villamos” közvélemény-kutatások formájában érkezett. Ahogy arról korábban beszámoltunk: kedden a Medián, majd szerdán a Závecz Reasearch közvélemény-kutatásából is az derült ki, hogy az előválasztás második fordulója előtt Márki-Zay Péter az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közt felzárkózott a második helyre Dobrev Klára mögé, és jelentős előnnyel maga mögé utasította Karácsony Gergelyt.

Márki-Zay hangsúlyozta, bízik a Medián és a Závecz kutatásában, mi több, úgy fogalmazott,

kijelenthető, hogy Karácsony Gergelynek minimális esélye sincs arra, hogy megverje Dobrev Klárát, és legyőzze Orbán Viktort.

Ezért kérte és továbbra is arra kéri Karácsonyt, ne tegyen elhamarkodott kijelentéseket, egyúttal jelezte, hogy ő tartja magát ahhoz, amit legutóbb megbeszéltek, és ott lesz a mai tárgyaláson is.

Márki-Zay mindenkit arra kér, nyugalommal és megértően fogadják Karácsony bejelentését, szerinte a politikai játszmák része, hogy a másikat kész helyzet elé állítják, de továbbra is az egyetlen célnak Orbán legyőzését tekinti.

Egyúttal jelezte, hogy a „Dobrev Klára esetében jelentkező veszély” legyőzéséhez kell a kettőjük szövetsége Karácsonnyal, és mindent, amit eddig felajánlottak egymásnak, ő továbbra is tartja. Ám a trendek alapján szerinte Karácsony joggal aggódik. Mint mondta:

A villamos, ami szembejött, és változásra készteti Karácsonyt és akár engem is, az az emberek akarata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik