Belföld

Rágalmazási pert nyert Hadházy, jogtalanul szomszédgyilkosozta a propaganda

Tények / TV2 / Hadházy Ákos / Facebook
Tények / TV2 / Hadházy Ákos / Facebook
Pár éve a kormánypárti sajtó rászállt egy történetre, aminek fő informátorát ítélte most el a bíróság. A nő, akit a propaganda idézett, bocsánatot kért és azt mondta, zaklatták az újságírók.

2018-ban a kormánypárti média erősen rászállt az akkor még LMP-s Hadházy Ákosra azzal, hogy a halálba kergette egykori szomszédját. A szegény, alkoholista férfi lánya nyilatkozatai szolgáltatták az alapot az olyan cikkcímekhez, mint pl. „Meghalt az idős ember, akit Hadházy meghurcolt”. Arról ír a 444 Hadházy Facebook-oldala alapján, hogy a nőt a bíróság jogerősen elítélte rágalmazásért.

Hadházy – utólag bíróságilag igazolt – verziója szerint először az derült ki, hogy a szomszédja ingyen használta a vizüket. Hadházyék ezért kiépítettek egy szabályos átkötést, ami ezt normális viszonyok között tette lehetővé a szegény szomszédnak. Eltartási szerződés fejében vállalták, hogy a szomszéd férfi ramaty állapotú háztetőjét is felújítják. Az idős férfi lánya megakadályozta ezt, miközben nem volt hajlandó ápolni az apját, Hadházy apja hordta neki a fát, hogy ne fagyjon meg.

A nő bevallotta a bíróságon, hogy Hadházy nem akarta kisemmizni őket és csak azért nyilatkozta azt, amit, mert „a propaganda újságírói zaklatták”. Hadházy az Origót és a Ripostot is beperelte, de a lapok állították, nem tudják, kik írták a cikkeket. A rágalmazót a bíróság 240 napi büntetési tétel pénzbüntetésre ítélte, amit ha nem fizet meg, a büntetést fogházban kell leülnie – írja a 444.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik