Belföld

Elvette az önkormányzat a Mi Hazánk VIII. kerületi irodáját

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Uszító plakát miatt szokatlan összhangban léptek a baloldali pártok és a Fidesz. Dúró Dóra csalódott.

Ritka, pártokon átívelő megegyezés született Budapest VIII. kerületében egy ügyben. A józsefvárosi képviselő-testület egy bizottsága ugyanis megszavazta – a kerületi Fidesszel egyetértésben –, hogy megvonják a szélsőjobbos Mi Hazánk irodahasználati jogát, valamint felmondják a bérleti szerződésüket – írja a Telex.

Az előzmény az a „Nem lehetünk cigányország” feliratú plakát, amit kitettek az iroda bejárati ajtajára. A kerületi lap szerint az önkormányzat Tulajdonosi Bizottsága konszenzusos, 5-0 arányú döntést hozott. A kerületi Fidesz így kommentálta a döntést:

A Józsefvárosi Fidesz elítél minden sértő és gyűlöletkeltésre alkalmas megnyilvánulást a cigánysággal szemben és kiáll a józsefvárosi cigány társadalom mellett.

Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese is ott volt az ülésen, aki azt mondta, lehet, hogy hivatali visszaélés miatt feljelentést fognak tenni. Dúró a Facebookon így kommentálta a döntést:

Elveszi a képviselői irodámat Józsefváros polgármestere, mert olyan plakátot tettem ki, ami neki nem tetszik. Elképesztő liberális véleménydiktatúra, pedig igenis a nemzet sorskérdése, hogy kisebbségbe kerülünk-e a saját hazánkban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik