Belföld

Bepalizta, majd meztelen képekkel zsarolta a nőt az interneten

Zsarolás miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség egy 27 éves férfi ellen, aki álnevet használva, azzal zsarolt az interneten egy Rákócziújfalun élő hölgyet, hogy ha nem fizet neki 200 ezret, akkor közzéteszi a közösségi hálón a róla készült meztelen fotókat.

A szarvasi férfi tavaly novemberben az interneten ismerkedett meg a nővel. Beszélgetéseik során leplezte személyazonosságát, és álnevet használt. Néhány nap múlva a hölgy az egyik internetes csevegő oldalon intim beszélgetést folytatott a férfival, és meztelen fotókat is küldött magáról neki.

A továbbra is álnevet használó férfi egy másik alkalmazáson keresztül küldött üzenetében arra kérte a nőt, játssza el, hogy a barátnője. A nő ezt megtagadta. Erre a férfi azzal fenyegette, hogy a közösségi oldalakon közzé fogja tenni a fényképeit, és ezzel lejáratja őt, ha nem fizet neki 200 ezer forintot.

A főügyészség tájékoztatása szerint a nő félt attól, hogy a férfi beváltja a fenyegetését, s megszégyenül, ha ismerősei előtt ismertté válnak az intim fotói. Ezért három nappal később Szolnokon, 140 ezer forintot adott a férfinek azért, hogy ne tegye fel az internetre a képeket. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi utóbb visszafizette a pénzt az áldozatának, aki megbocsátott neki. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a zsarolóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik