Belföld

Tagadja tettét a szexuális erőszakkal és emberkereskedelemmel gyanúsított karcagi fiatal

Letartóztatást indítványozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség azzal az emberkereskedelemmel, kényszermunkával, valamint szexuális erőszakkal gyanúsított karcagi férfival szemben, aki az apjával együtt, csaknem két éven át rendszeres verésekkel, és életveszélyes fenyegetésekkel kényszerített prostitúcióra egy nőt Karcagon.

D. Nagy Lajos, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a bűncselekményekkel gyanúsított fiatal nem tett vallomást, és azt állította, hogy nem követte el a terhére rótt bűncselekményeket.

Hozzátette, a fiatal apja ugyancsak gyanúsított az ügyben. Az ő letartóztatásának elrendelésére azért nem volt szükség, mert egy más ügyben jelenleg is a szabadságvesztését tölti.

A főügyészség tájékoztatója szerint a 19 éves férfi és apja a karcagi házukba, valamint Karcag város különböző pontjaira szervezett találkozókat, ahol a nőnek pénzért kellett szexuális szolgáltatásokat nyújtania a gyanúsítottak által feladott hirdetésekre jelentkezőknek.

Esetenként, apja távollétében, a fiatal férfi ügyelt arra, hogy a nő ne szökjön meg, illetőleg a szexuális szolgáltatásokért kapott pénzzel maradéktalanul számoljon el. Ha a nő ellenszegült, vagy szökni próbált, akkor kíméletlenül megverte, egy alkalommal pedig kést szorított a nyakához, és azzal fenyegette, hogy megöli.

Az így kikényszerített prostitúciós tevékenységből származó pénzen (megközelítőleg napi 50 ezer forinton) az apa és a fia osztozott. Az ügyészség azt írja, hogy a fiatal férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2019 végétől idén májusig, havi rendszerességgel, durva bántalmazással fenyegetődzve, vagy ha az nem ért célt, úgy tényleges verésekkel kényszerítette a nőt arra, hogy vele is létesítsen szexuális kapcsolatot.

A gyanúsított akár 15 év börtönt is kaphat bizonyítottság esetén. Az ügyészség szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatását. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészség indítványával és letartóztatta a férfit.

A gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedésért fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik