Belföld

Márki-Zay és Karácsony közösen indul az előválasztás második fordulójában

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Az ellenzéki előválasztás első fordulójának végeztével pénteken Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely a lehetséges együttműködésről tárgyalt, miután a legtöbb szavazat a DK-s Dobrev Klárára érkezett, a második és a harmadik helyen pedig a főpolgármester és a hódmezővásárhelyi polgármester végzett.

Márki-Zay pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy miniszterelnökként és miniszterelnökhelyettes-jelöltként mennek tovább a második fordulóba Karácsonnyal, de arról még nem született megállapodás, hogy melyikőjük melyik pozíciót kapja, írja a Telex.

A hódmezővásárhelyi polgármester úgy fogalmazott, hogy egy hármas verseny esetén „nagyon nagy a kockázata annak”, hogy Dobrev Klára lenne a közös miniszterelnök-jelölt, márpedig neki van a legkevesebb esélye arra, hogy Orbán Viktor kihívója legyen 2022-ben.

Nagyjából egy hét alatt tervezik eldönteni, melyikőjük lépne vissza, ebben egyelőre nincs egyetértés a két jelölt között.

Kapcsolódó
A DK-k átütő sikere, a Márki-Zay-faktor, ami Karácsonyt jelöltségig segítheti és az előválasztók igazsága
Vidéken erődemonstrációt tartott Dobrev Klára (az egyik DK), valamint elsősorban a megyeszékhelyeken a pártja is (a másik DK), a nap nyertese Márki-Zay Péter és a minimális támogatottsággal sok kulcskörzetben mandátumért induló Párbeszéd, a jelöltség elérésére Karácsony Gergelynek van a legtöbb esélye. A pártok között nem látszik nagy vesztes. Elemzés a politika újjáéledéséhez jelentősen hozzájáruló előválasztásról. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik