Belföld

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki fegyvert fogott a feleségére, majd rálőtt a segítségére siető férfira

Vádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség egy tolnai férfi ellen, aki gázriasztó pisztollyal fenyegette feleségét, és rálőtt egy az asszonyt védő férfira .

A Tolna Megyei Főügyészség közleménye szerint a 37 éves férfi 2019. december közepén Bátaszéken kereste fel a nőt, aki az év nyarán két közös kiskorú gyermekükkel együtt elköltözött tőle. A vádlott az engedély nélkül tartott gázriasztó pisztollyal megfenyegette a feleségét.

Amikor az asszonyt befogadó család tagjai a nő segítségére siettek, a vádlott a pisztollyal célzott lövést adott le a férfi mellkasára, amely a nyaka bal oldali részét súrolta. Ezt követően dulakodni kezdtek, miközben ismét meglőtte, a bal fülén találta el. A lövésektől a férfinek könnyű sérülései keletkeztek.

Az ügyészség azt írta, hogy rendszeresen bántalmazta korábban a feleségét: megütötte, lábon rúgta, a haját tépte, karját, nyakát megszorította. Ennek a kiskorú gyermekek is szemtanúi voltak, ami veszélyeztette erkölcsi és érzelmi fejlődésüket. A férfi többször bántalmazta a felesége szüleit is, előállítása előtt pedig kábítószert fogyasztott.

Az ügyészség többek között felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésével vádolja a férfit, és börtönbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik