Belföld

Vallomást tett a soroksári futónő megölésével vádolt R. Szilveszter

24.hu
24.hu

Többévnyi hallgatás után írásban tett vallomást a nyolc évvel ezelőtti soroksári gyilkossággal vádolt R. Szilveszter. A futónő megbecstelenítésével és megölésével vádolt férfi nem okozott meglepetést a bíró által felolvasott vallomásában. Továbbra is kitart amellett, hogy nem ő ölte meg Kardosné Gyurik Krisztinát.

A férfi korábban azt állította, hogy egy másik férfi bántalmazta a nőt és úgy került a DNS-e a helyszínre, hogy megpróbálta őt megvédeni, Ezúttal azt állította, hogy a nő már halott volt, amikor rátalált, s csupán a tévéből értesült arról, hogy megölték a nőt. A Blikk idézett a bíró által felolvasott levéből.

A levél szerint R.Szilveszter biciklivel haladt 2013. szeptember 25-én, amikor észrevette a fűben fekvő nőt. Megnézte, sőt meg is fordította Kardosné Gyurik Krisztinát és rájött, hogy már halott. A vallomása szerint ékszert keresett, de rájött, hogy nincs az áldozaton.

Ezt követően a bicskájával véletlenül megvágta magát, majd Krisztina telefonjával távozott a helyszínről. Arról azonban csak a börtönben, egy tévéműsorból értesült, hogy a nő gyilkosság áldozata lett. A levélben R.Szilveszter kiemelte, hogy Krisztina halálához nincs köze.

A hatóságok öt évig nem találták a bűncselekmény elkövetőjét. Áttörés három évvel ezelőtt történt, amikor laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak az évek óta börtönben lévő R. Szilveszter DNS-mintája és a helyszínen talált anyagmaradványok között. R. Szilveszter tagadta, hogy köze lenne a gyilkossághoz, de az áldozat combján és különböző testrészein kizárólag R. Szilveszter genetikai profilja volt kimutatható. Az ügyészség életfogytiglant kért rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik