Belföld

Fiának hitte a rablókat a Mélykúton összevert 88 éves férfi

police.hu
police.hu

Minősített rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség azzal a két fiatallal szemben, akik januárban útonálló módon összevertek és kiraboltak egy 88 éves férfit.

A vádirat szerint a 17 és 19 éves fiatal délután elment a mélykúti nyugdíjas házához, hogy megszerezzék az értékeit. Bezörgettek a házba. Az idős férfi azt hitte, hogy a fia jött meg, ezért kinyitotta a bezárt utcai kaput.

Ekkor a kamaszok erőszakkal belökték a kaput, ami eltalálta a házigazdát. Az idős férfi a lökéstől hátralépett, a tinik pedig bementek az udvarba. Az idősebb támadó ekkor testszerte ütni-verni kezdte a tulajt, amitől az idős férfi a földre került.

police.hu

A fiatalkorú ezután még meg is rugdosta a nyugdíjast és kirángatta a nadrágjából a pénztárcáját, amiben ezer forint és a bácsi iratai voltak. A zsákmány megszerzése után a rablók elfutottak a helyszínről. A pénzt megtartották, de a tárcát eldobták, ami visszakerült a gazdájához. A férfi a fején és a mellkasán nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de súlyosabb sérülések is kialakulhattak volna.

A támadók közül a fiatalkorú jelenleg szabadlábon van, bűntársa letartóztatásban várja a tárgyalást. A járási ügyészség a kamaszokat bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással és súlyos testi sértés kísérletével, valamint magánlaksértés vétségével vádolja. Az ügyész a fiatalkorúval szemben végrehajtandó fogházat, míg bűntársával szemben végrehajtandó fegyházbüntetést indítványozott

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik