Belföld

Ungár Péter: Nem tudom, hogy pártlistán lesz-e bejutó helyem

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője mindössze 176 szavazattal kapott ki a DK-s Czeglédy Csabától a Szombathelyet is magába foglaló, Vas megyei egyes számú választókerületben az előválasztáson. A képviselő a 24.hu-nak elmondta, sok szempontból frusztráló vereséget szenvedett, de – ahogy fogalmazott – ennyit tudott tenni. Közölte, számított a történtekre, főként azután, hogy elkezdtek érkezni az eredmények a DK vidéki győzelmeiről.

Csütörtök reggelig ugyanis az összesített eredmények szerint vidéken a Demokratikus Koalíció szerepelt a legjobban a pártok közül, összesen 16 választókörzetben tudtak nyerni. A szombathelyi körzetben Czeglédy 3837 szavazatot kapott, amivel a voksok 50,43 százalékát szerezte meg. Alig maradt el tőle Ungár, aki 3661 szavazatot, azaz 48,12 százalékot kapott.

Az LMP politikusa elmondta azt is, a jövőre nézve egyelőre annyi terve van, hogy pár napig nem fog kampányolni, de készül a 2022-es parlamenti választásra a pártjával. Azt pedig megjósolhatatlannak nevezte, hogy esetleg pártlistán bejutó helyet kap-e a 2022-es választáson. Erről egyelőre nem esett szó – tette hozzá. Az LMP politikusa gratulált Czeglédynek, miután kiderültek az eredmények. A Facebook-oldalán azt írta:

Czeglédy Csaba megérdemli a győzelmet, nagy harcos, igazi lokálpatrióta. Gratulálok, és bízom benne, hogy jövőre Szombathely és térsége Csaba megválasztásával hozzájárul a kormányváltáshoz!

Utóiratként hozzátette:

Azért szépet küzdött a zavaros hátterű buzi zsidó budai milliárdos, valljuk be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik